Флороценотичні комплекси Бескид - Малиновський, А. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2001)
Наведені результати досліджень флороценотичних. На цій території виділені альпійський лучний, сланиковий, субальпійський лучний, темно-хвойний, широколистяний, боровий, петрофітний, долинорічковий, болотний і гігрофітний флороценотипи. З’ясовані їхній систематичний склад, особливості структури, наявність рідкісних видів і угруповань. The results of floracoenotic complexes investigation — Beskid floracoenotypes are given. Alpine, elfin wood formatation, subalpine, dark-coniferous, broad-leaved, bor, petrophytes, valley-river, mire and hydrophytes floracenotypes have been described. Their systematic composition, peculiarities of their structure, availability of rare species and plant communities have been studied.