Синтез похідних краункарбеноїдів - Короткіх, М.І.; Марічев, К.О.; Кисельов, А.В.; Швайка, О.П. (Інститут молекулярної біології і генетики НАН України, 2008)
На основі моноокса-, діоксаалкіленхлоридів і азолів синтезовано макроциклічні похідні краун-карбеноїдних сполук ряду імідазолу та бензімідазолу, зокрема макроциклічні солі, бісазолони, бісазолтіони, бісазолселенони та бісазолін із фармакофорними структурами. Macrocyclic derivatives of crown carbenoid compounds of the imidazole and benzimidazole series were synthesized on the base of the respective monooxa- and dioxaalkylenchlorides and azoles. Among them there are macrocyclic salts, bisazolones, bisazolthiones, bisazolselenones and a macrocyclic bisazoline with pharmacophor structures.