Релігійно-освітнє книговидання в Україні: історія та сучасність - Лозинський, М. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
У статті показано значення релігійного книговидання в національно-культурному
житті України XIX–XXI ст., наведено факти співпраці видавництв Василіянського чину, Наукового товариства імені Шевченка і “Просвіти” у першій третині ХХ ст. The article analyses the importance of the religious book publishing for the national and
cultural life in Ukraine in the 19th–21st centuries. It examines the instances of the cooperation between the publishing houses of the Basilian Order, the Shevchenko Scientific Society and the Prosvita Society in the first third of the 20th century.