“Просвіта” і система культурних цінностей у розбудові держави - Федорук, О. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Есеїстичний виклад поглядів, пов’язаних із відродженням незалежності України
та створенням Товариства “Просвіта”, організації, яка внесла вагому частку в розвиток української духовності. Essayistic account of events connected with the revival of independent Ukraine
and the establishing of the “Prosvita” society, an organization that made considerable
contribution to the development of Ukrainian culture.