Еколого-фітоценотичні особливості газонів Львівщини - Марутяк, С. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2001)
Культивованим угрупованням, як і природним, властиві певні взаємовідносини між ценопопуляціями рослин і середовищем. Досліджено особливості поєднання компонентів у газонних фітоценозах залежно від хемічних особливостей ґрунту. На підставі даних про характер акумулювання важких металів фітомасою найбільш поширених трав’янистих рослин для оптимізації міського середовища запропоновано санітарно-агротехнічні заходи щодо газонів. The mutual relations of plants with each other and with environment are inherent both in
cultural and in natural communities. The connections of components in lawn associations of
Lviv have been investigated according to chemical features of soil. The character of
accumulation of heavy metals in the most widespread plants of lawns have been defined.