Оцінка стійкости угруповань ґрунтових мікроорганізмів зелених насаджень Львова - Шпаківська, І. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2001)
Повідомлено про стійкість угруповань мікроорганізмів у ґрунтах зелених насаджень за величиною коефіцієнта мікробного дихання. Використана синекологічна шкала стійкости мікробного угруповання ґрунту. Показано, що за величиною мікробного дихання можна оцінити ступінь антропогенного впливу на угруповання ґрунтових мікроорганізмів. The microorganisms stability has been estimated with the aid of synecological scale of microbial resistance in soil. The degree of the human-induced effect on the whole microorganism community have been calculated. It has been shown that microbiological activity was affected by pollutants.