Тенденції формування флористичного складу парків Львівщини - Імшенецька, Н. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2001)
Проведено дослідження формування флористичного складу нижніх ярусів паркових насаджень залежно від складу деревостану та його зімкнутости. Досліджені паркові насадження були віднесені до класу QUERCO-FAGETEA, асоціацій Dentario glandulosae-Fagetum та Carici pilosae-Fagetum, а також класу VACCINIO-PICEETEA асоціації Querco roboris-Pinetum. Floral composition of lower storeys of park plantations in their dependence on canopy closure and composition has been examined. Investigated park plantations have been fallen under the class of QUERCO-FAGETEA, the associations of Dentario glandulosae-Fagetum and Carici pilosaeFagetum and also the class of VACCINIO-PICEETEA, the association of Querco roboris-Pinetum.