“Просвіта” і радикальне середовище Галичини (до історії взаємин івана Франка з товариством) - Середяк, А. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Зроблено спробу проаналізувати взаємовідносини між народовецькою та радикальною політичними течіями в Галичині в кінці ХІХ ст. на прикладі непростих взаємин провідного діяча радикалів, письменника, філософа Івана Франка та найбільш масового культурно-просвітницького Товариства “Просвіта”. The author analyzes relations between national populist and radical political trends
in Galicia at the end of the 19th century by focusing on the complicated relations between
leading radical activist and writer Ivan Franko, and cultural-educational society
“Prosvita”.