Іван Крип’якевич як історик-просвітянин - Литвин, Т.; Литвин, М. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Узагальнено діяльність історика Івана Крип’якевича на посаді заступника голови
бібліотечної комісії і референта Головного Виділу “Просвіти”, розкрито його участь
у просвітньо-видавничій роботі. The authors summarize activity of historian Ivan Krypiakevych at the position of
deputy head of the library commission and reader of the Main Office of “Prosvita” and
explore his role in the enlightening-publishing work.