Філія “Просвіти” у Бортниках - Пашук, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Розкрито зародження, форми діяльності першої, заснованої Товариством
“Просвіта” філії у с. Бортники. Окреслено її характер, який більше відповідав читальні, ніж філії. The author explores the origins and forms of activity of the first branch of “Prosvita”,
established in the village Bortnyky. He describes its character, which was more typical
for a reading club than for a branch of the society.