Філія “Просвіти” в Бродах - Онищук, Я. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Розкрито діяльність філії Товариства “Просвіта” у Бродах у 1891–1939 рр., зокрема, обставини її заснування, чисельність членів, основні види діяльності, розгортання читалень у повіті та конкуренцію з боку “Общества ім. М. Качковського”. Вказано
на важливий внесок В. Щурата у формування філії. The author explores activity of the branch of “Prosvita” in Brody in 1891–1939, in
particular circumstances of its establishing, number of members, main types of activity,
expanding of reading clubs in the district and competition with the M. Kachkovsky Society.
He points out important contribution of V.Shchurat to the formation of the branch.