“Дорогі Родимці!” – Відозва Товариства “Просвіта” - Пашук, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Проаналізовано зміст та просвітницькі ідеї, викладені у першій відозві Товариства “Дорогі Родимці!” Наведено міркування про потребу заснування “Просвіти” та
її спрямування. The author analyzes content and enlightening ideas set in the first proclamation of
the “Prosvita” society, in particular the ideas that provided grounds for the establishing
of the society and directions of its activities.