Публікації Омеляна Терлецького у виданнях “Просвіти” - Полянський, О.; Полянська, Р. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Висвітлено один із аспектів життєпису історика, географа, мистецтвознавця,
педагога, громадського діяча Омеляна Терлецького – видавнича співпраця з Товариством “Просвіта”. Розкрита діяльність вченого як редактора часопису “Народна Просвіта” та науково-популярної серії книжечок “Знання. Бібліотека науково -популярних викладів під редакцією Омеляна Терлецького”. The authors focus on one of the aspects of the life of historian, geographer, art
scholar, pedagogue and public activist Omelian Terlets’kyi – his editorial collaboration
with “Prosvita”. The work of the scholar as an editor of the periodical “Narodna Prosvita”
and of the series of scientific-popular books “Znannia” is explored.