Культурно-просвітницька діяльність Миколи Голубця - Цимбала, О. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Культурно-просвітницька діяльність відомого львовознавця, мистецтвознавця,
краєзнавця Миколи Голубця розкрита на тлі його стосунків з наймасовішим в Галичині
Товариством “Просвіта”. Особлива увага приділена праці Голубця “Дім “Просвіти”
у Львові”, в якій детально описана кам’яниця на Ринку, що зайняла стратегічно важливе місце в історії українського культурно-освітнього будівництва. The cultural-enlightening activities of famous scholar of Lviv and the region and
art scholar Mykola Holubets’ is explored against the background of his relations with the
most numerous in Galicia “Prosvita” society. Particular attention is paid to the work of Holubets’ “House of “Prosvita” in Lviv”, where he describes in detail the old building
at the Rynok square, which received an important place in history of Ukrainian culturaleducational building.