Громадська діяльність Володимира Загайкевича - Півень, А. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Розкрито роль відомого громадсько-політичного діяча, голови філії “Просвіти” у
Перемишлі, Володимира Загайкевича в політичному та культурному житті Перемишля та його околиць. Наголошено на ролі адвоката в організації краю, підвищенні його
політичної активності. The author considers the role of public and political activist, head of “Prosvita”
branch in Peremyshl’, Volodymyr Zahaikevych, in political and cultural life of Peremyshl’
and its surroundings. He stresses the role of lawyer in organizational activities devoted
to elevation of political activity in the region.