Львівські видання “Просвіти” і проблема нормативності української літературної мови (1868–1939) - Полюга, Л. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Розкрито роль Товариства “Просвіта” у формуванні нормативності української
мови. Проілюстровано перехід у виданнях Товариства від етимологічного до фонетичного правописів і від “язичія” до народної мови та її введення у літературу. The author reveals the role of the “Prosvita” society in the formation of norms of
the Ukrainian language. He illustrates transition in the publications of the society from
ethymological to phonetical orthography, and from “yazychie” to vernacular and the introduction of the latter into literature.