“Просвіта” і народне здоров’я - Білинський, Б. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Викладено розвиток української лікарської справи в Галичині. Охарактеризовано
створення медичних організацій та популяризацію медичних знань за участю Товариства “Просвіта”. Зокрема, звернено увагу на боротьбу з пияцтвом, тютюнопалінням, пропаганду знань з гігієни. The author describes the development of Ukrainian healthcare in Galicia and characterizes
establishment of medical organizations and spread of medical knowledge with
the participation of “Prosvita”. In particular, struggle against alcoholism, smoking, and
spread of knowledge on hygiene are highlighted.