Науково-популярні видання “Просвіти” як чинник формування національної свідомості та політичної думки українського народу - Люзняк, М. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Охарактеризовано роль видань “Просвіти” у формуванні національної свідомості українців, наведено огляд окремих видань Товариства. The author characterizes the role of the publications of “Prosvita” in the formation
of national consciousness of Ukrainians and surveys some of the publications.