Читальня “Просвіти” в Меденичах - Чепіль, М. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Простежено заснування та діяльність читальні Товариства “Просвіта” в Меденичах у 1925–1939 рр. Наведено огляд етно-інституційної структури села, окреслено
форми роботи читальні та її співпрацю з українськими громадськими організаціями. The author traces origins and activities of the reading club of “Prosvita” in Medenychi
in 1925–1939. She gives an overview of the ethno-institutional structure of the
village, and describes forms of the reading club work and its collaboration with Ukrainian
social organizations.