Бібліотеки Товариства “Просвіта”: особливості діяльності - Кунанець, Н. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Простежено роль “Просвіти” у формуванні та поширенні бібліотечної справи у
Галичині, наведено класифікацію бібліотек та характер їх діяльності. The author describes the role of “Prosvita” in the formation and spread of librarianship
in Galicia, and classifies libraries and types of their activities.