Гідролого-геоморфологічні процеси в карпатському реґіоні України - Ковальчук, І. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2003)
Проаналізовано поширення спектра сучасних рельєфоперетворювальних процесів в Українських Карпатах, охарактеризовані риси гідрографії, дано оцінку впливу природних і техногенних чинників на гідрологічний режим річок. Подані параметри водоносности, водного балансу і режиму стоку води та наносів у річках реґіону. In the presented paper the analysis of present relief-forming processes prevalence in the
Ukrainian Carpathian Mountains has been done. Assessment of the natural and man-made
factors impacts on hydrologic regime of the rivers as well as evaluation of water-bearing,
water balance and regime of water and sediments runoff have been worked out.