Переустрій господарства західних областей України: 1939-1941 pp. - Баран, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Досліджено способи і методи соціально-економічної реорганізації західних областей
України упродовж 1939–1941 рр., після їх включення до складу УРСР. Простежено
особливості націоналізації промисловості і сільського господарства, проаналізовано
стан торгівлі і постачання товарами у регіоні. The ways and methods of social and economic reorganization of the Western regions of
Ukraine during 1939–1941 after their inclusion into the Ukrainian SSR are researched. The
peculiarities of industrial and agricultural nationalization are traced. The state of trade and
goods supplies in the region is analyzed.