Особливості розвитку української споживчої кооперації в Галичині у 20-х роках XX століття - Гелей, С. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Досліджено особливості розвитку української споживчої кооперації після Першої
світової війни, висвітлено процес відродження зруйнованих війною кооперативів,
показано роль інтелігенції у використанні кооперативного руху в Галичині для
зростання національної свідомості народу. The peculiarities of Ukrainian consumer cooperation after World War I are researched. The
process of renewal of cooperative societies destroyed by the war is elucidated. The role of
intellectuals in the usage of cooperative movement of Halychyna for the improvement of
national consciousness of the people is demonstrated.