Львів і львів'яни у 1939 році: перші воєнні будні - Голубко, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
На тлі воєнних подій початку Другої світової війни досліджено повсякденне життя
Львова та його мешканців наприкінці серпня – у вересні (аж до вступу частин Червоної
армії у місто 22 вересня) 1939 р. Особливу увагу звернуто на настрої львів’ян до і під
час війни, на стан постачання міста продовольством і товарами першої необхідності. The everyday life of Lviv and its citizens at the end of August – September (before the Red
Army entered the city on the 22nd of September) 1939 is researched against a background
of military events of the beginning of World War II. Special attention is paid to the mood of
Lviv citizens before and during the war and to the state of food and basic consumer goods
supplies to the city.