Фольклорно-історичні джерела образу Богдана Хмельницького в поезії Маркіяна Шашкевича та Івана Франка - Корнійчук, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Досліджено як усна народна творчість та писані історичні джерела вплинули на
формування образу Богдана Хмельницького у поетичних творах М. Шашкевича
(“Хмельницького обступленіє Львова”, описано події 1648 р.) та І. Франка (“На
Святоюрській горі”, описано події 1655 р.). The article examines the impact of folklore and written historical resources on creation
of Bohdan Khmelnytskyi’s artistic image in the poetic works by Markiyan Shashkevych
(Khmelnytskyi Besetting Lviv, which describes the events of 1648) and Ivan Franko (On the
St. Yuriy Mount, which describes the events of 1655).