Понорницький край Чернігівщини наприкінці 1941 р. (За щоденниками Дмитра Захаровича Браженка) - Еткіна, І. (Сiверянський лiтопис, 2014)
У даній публікації вперше оприлюднений черговий уривок щоденника сільського
вчителя с. Авдіївки Чернігівської області Д. З. Браженка часів Другої світової війни.
В передмові матеріали даного уривка зіставлено з іншими джерелами та даними наукової літератури, увага приділяється проблемі відносин радянських партизанів із
сільськими жителями на окупованій території. В данной публикации впервые обнародован следующий отрывок дневника сельского
учителя с Авдеевки Черниговской области Д. З. Браженка времен Второй мировой
войны. В предисловии материалы этого отрывка сопоставлены с другими источниками
и данными научной литературы, обращается внимание на проблему взаимоотношений
советских партизан с сельскими жителями оккупированной территории. The article first brings into the light the next fragment of a rural teacher’s diary of the
village Avdiivka Chernigiv region Brazhenko D. Z. World War II period. In the pretext the
materials of this fragment are confronted with the others sources and data of the scientific
literature, the problem of the relationships between soviet partisans and the villagers of the
occupied territories is paid attention to.