Літописні фрагменти про Святослава Ярославича: до проблеми інтерпретації - Чугаєва, І. (Сiверянський лiтопис, 2014)
У статті на основі виокремлення та аналізу літописних фрагментів Повісті временних літ, присвячених Святославу Ярославичу та Антонію Печерському, здійснена
спроба з’ясувати їх склад і походження. Автор доходить висновку про існування літописних записів про Святослава при Спаському соборі в Чернігові. В статье на основе выделения и анализа летописных фрагментов Повести
временных лет, посвященных Святославу Ярославичу и Антонию Печерскому, совершена попытка определить их состав и происхождение. Автор приходит к выводу о
существовании летописных записей о Святославе при Спасском соборе в Чернигове. Based on the marking and analyzing of The Tale of Bygone Years’ chronical fragments,
dedicated to Svyatoslav Yaroslavych and Anthony Pecherskiy, had been made an attempt
to define of its structure and origin. The author comes to conclusion about existence of the
Svyatoslav Yaroslavych’ chronical notes about Svyatoslav in The Transfiguration Cathedral
in Chernihiv.