Зі спогадів Марії Чорносвитової про старий Чернігів (друга половина ХІХ – початок ХХ ст.) - Коваленко, О. (Сiверянський лiтопис, 2014)
Статтю присвячено спогадам М. В. Чорносвитової про старий Чернігів. Вони
містять цікаві факти й спостереження, які суттєво доповнюють наші уявлення про
повсякденне життя мешканців Чернігова у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. Статья посвящена воспоминаниям М. В. Черносвитовой о старом Чернигове.
Они содержат интересные факты и наблюдения, которые существенно дополняют
наши представления о повседневной жизни жителей Чернигова во второй половине
ХІХ – начале ХХ вв. The article deals with the memoirs of M. V. Chernosvitova about old Chernihiv. They
contain interesting facts and observations, that substantially supplement our conception of
everyday life of Chernihiv residents in the second half of XIX – the beginning of XX centuries.