Сучасний стан популяції беркута (Aquila chrysaetos L.) в Українських Карпатах - Горбань, І.; Лисачук, Т. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2003)
Протягом останнього півстоліття у науковій орнітологічній літературі відсутні відомості про особливості поширення, поведінки і розподілу мисливських та гніздових територій Aquila chrysaetos у межах української частини Карпат. У наведеній статті узагальнено вже існуючий матеріял і підбито підсумки нових досліджень авторів. Розглянуто питання чисельности, поширення, трофічних взаємозв’язків, можливі причини низької чисельности гніздової популяції у Східних Карпатах. Given information generalizes already existing material and outline results of new studies
made by the authors. Problems of quantity, distribution, trophic relations and possible reasons for low number of breeding population in Eastern Carpathians were discussed.