Малопоширені природні лісові угруповання карпатської частини верхів’я басейну Дністра - Пацура, І. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2003)
На основі аналізу лісового фонду виявлені малопоширені, рідкісні й унікальні
деревостани та популяції деревних рослин, типи едатопів і типи лісу.
Узагальнено сучасний стан, структурно-динамічні особливості та
перспективи збереження малопоширених і рідкісних лісових природних
угруповань. Виділено їхні ценотичні варіянти в межах основних типів лісу. The rare and unique forest stands, tree plant populations, types of soil and hydrological
conditions, forest communities are allocated on the basis of the forest fund analysis. The
characteristic of their modern condition, structural and dynamic tendencies are given. The
prospects of their preservation and expansions are determined