Сучасний стан та проблема збереження аркто-альпійських видів рослин в Українських Карпатах - Сенчина, Б. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2003)
Охарактеризовано стан популяцій 25 видів аркто-альпійських рослин.
З’ясовано еколого-географічні особливості їх поширення та обсяги екологічних ніш. Запропоновано оптимальні шляхи їх охорони. The condition of arctic-alpine plants of populations of 25 species has been characterized.
Ecological-geographical peculiarities of their distribution and the capacity of ecological niches have been defined. Optimal ways of their protection have been proposed.