Microwave assisted synthesis of pyrimido[4,5-d]pyrimidine derivatives in dry media - Kategaonkar, A.H.; Sadaphal, S.A.; Shelke, K.F.; Shingate, B.B.; Shingare, M.S. (Інститут молекулярної біології і генетики НАН України, 2009)
Pyrimido[4,5-d]pyrimidine derivatives were synthesized by using an efficient, facile and solvent-free procedure. Here, a non-conventional synthetic procedure has been developed where solid support of alumina is used as energy transfer medium under microwave irradiation (MWI) which devoids hazards of solution phase reactions. The reaction time has been brought down from minutes to seconds with improved yield as compared to reported method. Похідні піримідо[4,5-d]піримідину синтезовано за допомогою простого й ефективного методу без застосування розчинника. Розроблено нетрадиційний спосіб синтезу, за якого нерухому підкладку із оксиду алюмінію використано як середовище для передачі енергії при мікрохвильовому випромінюванні, що запобігає негативним ефектам, які обумовлюють реакції у фазі розчинника. Новий метод дає змогу скоротити час реакції від декількох хвилин до кількох секунд і покращити її вихід.