Роль стрілецьких голів у Батурині у відносинах гетьманів Лівобережної України з Москвою в 1670-1680-і рр. - Алмазов, О. (Сiверянський лiтопис, 2014)
Стаття присвячена питанню про роль голів стрільців у Батурині у взаємодіях
гетьманів Лівобережної України і Москви в 1670-1680-х рр. Це питання розкривається крізь розглядання функцій стрілецьких голів, а також історії їх появи у Батурині. Статья посвящена вопросу о роли голов стрельцов в Батурине во взаимоотношениях гетманов Левобережной Украины и Москвы в 1670-1680-е гг. Этот вопрос
раскрывается через рассмотрение функций стрелецких голов, а также истории их
появления в Батурине. The paper is devoted to considering the question of role commanders of the Streltsy unit of
in the Russian – Ukrainian relations. The question is considered by examination of functions
of commanders of the Streltsy unit and how ones appear at Baturyn.