Формування складу молодих деревостанів у низькогір’ї басейну Дністра - Голубчак, О.; Третяк, П. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2003)
Виявлені особливості природного формування молодих змішаних деревостанів із перевагою бука та значною домішкою смереки і ялиці. Вони
залежать від трофності лісорослинних умов. Тому рекомендовано
орієнтувати ведення господарства у напрямі підтримання процесів
природного формування молодих деревостанів. Features of natural formation of the young mixed forest stands with advantage of a
beech and a significant impurity of spruce and a fir are revealed. They depend on soil
fertility. Therefore it is recommended to focus housekeeping in a direction of maintenance
of processes of natural formation of young forest stands. Therefore to focus housekeeping in
a direction of maintenance of processes of natural formation of young forest stands it is
recommended.