Гумусовий стан бурих гірсько-лісових ґрунтів басейну верхів'я Дністра - Орлов, О. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2003)
За системою показників гумусового стану ґрунтів, що її розробили Л. А. Грішина — Д. С. Орлов, проведено оцінення кількісного та якісного складу органічної речовини бурих гірсько-лісових ґрунтів. Досліджено зміни гумусового стану органічної речовини ґрунтів під впливом
антропогенної трансформації. The estimation of quantitative and qualitative composition of organic matter in brown
mountain forest soils was accomplished using the index system of humus condition in soils,
collaborated by L. A. Grishina and D. S. Orlov. Modifications of organic matter in soils under
the influence of anthropogenic transformation were investigated.