Приполонинні ліси Карпат і сталий розвиток - Крічфалушій, В. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2003)
Обґрунтовані міждисциплінарні дослідження приполонинних лісів Карпатської гірської системи, які є важливішим чинником регуляції її природного балансу і забезпечення сталого розвитку регіону. Охарактеризовані мета і завдання п'ятистороннього міжнародного проєкту „Приполонинні ліси Карпат: менеджмент і збереження для сприяння сталому розвиткові регіону” (200І—2002 pp.), підтриманого Карпатською Фундацією. Висвітлені його наукове і практичне значення. Подані учасники проекту, описані механізми взаємодії та результати досліджень, отримані на цей час. The necessity of multidisciplinary study of upper mountain forests of the Carpathians mountain system, which are an important element of their nature, balance regulation and provide the sustainable development of the region is shown. The aim and tasks of international project titled „Carpathian upper mountain forests: management and conservation for promotion of sustainable regional development” (2001—2002), supported by the Carpathian Foundation, arc characterised. The scientific and practical importance of the project is elucidated. The participants, interaction mechanisms and some results obtained up to now are given.