Акумуляція важких металів прибережними мохами у водних екосистемах м. Львова - Щербаченко, О.; Демків, О. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2003)
Подано результати дослідження бріофлори берегів водойм м. Львова. Види, що домінують як за частотою трапляння, так і за проєктивним
покриттям, проаналізовано на здатність поглинати іони важких металів. Встановлений зворотний зв’язок між кількістю видів, зібраних на берегах водойм і рівнем нагромадження у них важких металів, тобто рівнем забруднення водойм. The investigation results of water-side mosses of L’viv city are given. The species
dominated by both the frequency of occurrence and project covering have been analysed as to
the capacity to absorb ions of heavy metals. The feedback between the quantity of species
collected on the water-sides of basins and the level of accumulation of heavy metals in them
i.e. level of the basins pollution has been established.