Ономатопи як компонент метафор - Бабакова, О. (Культура народов Причерноморья, 2004)
У роботі аналізується метафоризація як один із способів розширення семантичного обсягу дієслів звучання, розглядаються випадки семантичного зміщення в окремих групах дієслів, визначається співвіднесеність метафоризованих ономатопів із периферією лексико-семантичного поля звучання. The author analyses metaphorisation as one of the ways of widening of the semantic volume of the verbs of sounding, the cases of semantic change in the separate groups of verbs, defines the coordination of metaphoric onomatopoetic verbal units with the periphery of the lexico-semantic field of sounding.