Перспективи відкрить нових покладів вуглеводнів на Східно-Долинській площі Передкарпатського прогину - Бодлак, П.; Борсук, В.; Босяк, О.; Ясляр, М. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2007)
Унаслідок виконаних сейсмічних пошукових робіт на нафту та газ у Долинському
нафтопромисловому районі прогнозовано новий перспективний район, виявлені Довголукська, Підберізька та Лисовицька структури, що приурочені до ІІ і Ш ярусів
прогнозно-продуктивних флішевих структур алохтону Бориславсько-Покутської зони Передкарпатського прогину. As a results of the seismic survey on oil and gas in Dolyna oil and gas bearing region the new perspective
area is prognozed. Dovholuts’ka, Pidberiz’ka and Lysovyts’ka structures connected with II and III lines of
prognoze — productive flysch folds of the Boryslav-Pokuttia zone of the Ukrainian Carpathian foredeep.