Нові уявлення про розміщення газоносних пасток баденських відкладів Більче-Волицької зони на площі Слобідка лісна — Коломия - Заяць, Х.; Субботіна, Н.; Бєловолова, Л.; Королюк, П.; Петришин, Т. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2007)
За інтерпретацією сейсмічних матеріялів та аналізом геолого-геофізичної інформації побудована структурна карта доміоценової основи Більче-Волицької зони на площі Слобідка Лісна — Коломия з позиції ерозійних процесів її розвитку. Розглянуто
особливості одержаного палеорельєфу у зіставленні з розміщенням продуктивних
свердловин та газопроявів. Зазначено приуроченість газоносних пасток у відкладах
бадену відповідним формам (терасам, певному куту нахилу схилів) ерозійного рельєфу дна басейну осадконакопичення. За вказаними морфологічними ознаками поверхні неузгодження спрогнозовано перспективні ділянки, які можуть мати пошуковий
інтерес в успадкованих формах баденських утворень. On the basis of available seismic survey data interpretation and geologic-geophysical analysis the
structural map of the Bilche-Volytsa zone Pre-Miocene base on the area Slobidka Lisna-Kolomyia from the
stand of erosional processes of its development is prepared. The peculiarities of the received paleorelief in
comparison with producing wells and gas showings placing are examined. It is noted a connection of gas
traps in Badenian deposits with corresponding forms (terraces, definite angle of slopes inclination) of
sedimentation basin bottom erosional relief.
By the mentioned morphological features of the surface of unconformity prospective areas are
predicted, which could have prospecting interest in the inherited forms of Badenian formations.