До проблеми кореляції розрізів юрських відкладів у Передкарпатті зокрема та на південно-західній окраїні Східноевропейської платформи взагалі - Дриґант, Д. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2007)
Зіставленням розрізів понад 50 свердловин, пробурених на південно-західній окраїні
Східноевропейської платформи (у Передкарпатті і Карпатах, Прибалтійській синеклізі та Західному Причорномор’ї), встановлено, що юрська трансгресія усюди
почалася ізохронно в байоському віці, а потужність догеру і мальму в повних розрізах є сталою і ніде не перевищує 643 м. Оскільки виявилося, що потужності одновікових підрозділів юри у всіх свердловинах і в різних структурно-тектонічних зонах
є незмінними і не залежать від фаціяльного складу відкладів, запропоновано прийняти ярусний поділ догеру і мальму в обсязі, палеонтологічно обгрунтованому за матеріялами із свердловин Любачів-11 та Ольштин ІГ-1: байос — 90 м, бат — 100 м,
келовей — 50 м, оксфорд — 150 м, кімеридж — 110 м, титон — 143 м. Також спростована як помилкова думка про неможливість зіставлення розрізів за їх геофізичними характеристиками та доказана безпідставність виділення Стрийського юрського прогину. Comparison more than 50 boreholes, drilled in southwest marginal part of East-European Platform (in
Carpathian Foredeep and Carpathians, Peri-Baltic Syneclise and Western Black Sea area), are established, that
jurassic transgression began at the same time everywhere in Bajocian, and thickness of Middle-Upper Jurassic
deposits in full sections is identical and anywhere does not exceed 643 m. It is revealed, that thickness of
Jurassic synchronogenic units in all boreholes and in different structural-tectonic zones remains constant
independently of facial composition. It is offered to accept the range of Jurassic stages, palaeontological
proved on materials from Lubaczów-11 and Olsztyn IG-1 boreholes: Bajocian — 90 m, Bathonian — 100 m,
Callovian — 50 m, Oxfordian — 150 m, Kimmeridgian — 110 m, Tithonian — 143 m. Also it is specified on
an inaccuracy of opinion on impossibility of comparison of sections under geophysical characteristics and on
groundlessness of establishment of the Stryj Jurassic Depression.