Етнонімічне розмежування між українцями й білорусами в українській суспільній думці кінця XVI - першої половини XVII століття - Паславський, І. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Автор на матеріалі українських літературних і лексикографічних пам’яток кінця
ХVІ–ХVІІ ст. досліджує процес закріплення за українцями етноніма “русини”, а за
білорусами – “литвини”. Based on Ukrainian literary and lexicographic materials of the late 16th – early 17th centuries, the author of the article traces the process of attaching the ethnonyms “rusyn” and “lytvyn” to the ethic Ukrainians and Belarusians respectively.