Дещо з листування Адама Киселя - Мицик, Ю. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Документи і матеріали діяльності А. Киселя є одними з вагомих джерел до історії Національно-визвольної війни 1648–1654 рр. У статті проаналізовано відомі списки та публікації листування А. Киселя, простежено їх місцезнаходження й укладено перелік. Documents and materials, resulted from Adam Kysil’s activities, serve as substantial sources of information about the history of the National Liberation War of 1648–1654. The article analyses available records and publications of Kysil’s correspondence, traces their location and provides their listing.