Християнський містицизм у повісті Тодося Осьмачки “Старший боярин” - Шалата-Барна, І. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Досліджено світогляд одного з послідовників ідеї християнського містицизму в
українській літературі Тодося Осьмачки на прикладі його повісті “Старший боярин”. The worldview of Todos Osmachka, one of the followers of the idea of Christian mysticism
in Ukrainian literature, is researched on the basis of his story “The Senior Boyar”.