Учитель Івана Франка, бургомістр Дрогобича Ксенофонт Охримович - Тимошенко, Л. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Коротко висвітлено життя, громадську, політичну та педагогічну діяльність
К. Охримовича. Звернуто увагу на його перебування на посаді бургомістра Дрогобича
(детально описано обрання на цю посаду у 1887 р.) та контакти з І. Франком. The article concisely explores the life and social, political and pedagogical activities of Ksenofont Okhrymovych. A special attention is paid to his work as a burgomaster of Drohobych, particularly his election to this post in 1887, and his contacts with Ivan Franko.