Універсальні концепти в християнській картині світу та біблеїзм як засіб їх відображення (на матеріалі сучасної англійської мови) - Клівіцька, І.О. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В статье рассматривается библейское влияние на формирование основных лингво-культурных концептов христианской картины мира. Особое внимание уделяется одному из универсальных концептов, связанному с космологическими представлениями, и его отображению в языках. Статтю присвячено вивченню біблійного впливу на формування основних лінгво-культурних концептів християнської картини світу. Особлива увага приділяється одному з універсальних концептів, пов’язаному з космологічними уявленнями, та його відображенню у мовах. The article deals with the study of the biblical influence on the development of the main concepts of Christian picture of the world. The attention has been focused on a universal concept connected with the cosmological world view. Specific emphasis is made on the concept’s functioning in languages.