Вплив гідратації на параметри міцел поверхнево-активних речовин (ПАР) - Герцик, О.; Дульцева, Н.; Сеньків, Н. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2007)
Зі збільшенням концентрації ПАР ступінь гідратації міцелярних структур зменшується зі зміною їхньої форми від сферичної до паличкоподібної.
Зменшення гідратації проходить ступінчасто в тих самих вузьких інтервалах концентрацій, де відбувається перебудова міцел. The hydratation level of micellous structure decreases with the increasing of surfactant
concentration. This tendency occurs according to changes of their structure from spherical to stick-like. The lowering of hydratation process has stage character and takes place in the same narrow concentration ranges, where the restructuring of micellae occur.