Електрохемічна ідентифікація механізму окиснення Al в аморфному сплаві Al₈₇.₀Y₅.₀Ni₈.₀ - Герцик, О.; Ковбуз, М.; Беднарська, Л.; Кавчак, Н.; Корут, Б. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2007)
Під час анодної поляризації з різною швидкістю сканування потенціалу
ідентифіковано окремі елементарні стадії процесу окиснення Al в аморфному сплаві Al₈₇.₀Y₅.₀Ni₈.₀. У результаті попередньої термообробки сплаву формується кристалічна фаза з вищою реакційною здатністю. During the anodic polarization with different potential scanning rate consecutive elementary stages of oxidation process of Al in Al₈₇.₀Y₅.₀Ni₈.₀ amorphous alloy composition were identified. As a result of previous annealing of the alloy the crystalline phase with increase reaction ability is formed.