Структуроутворення та реологія дисперсних систем - Яремко, З.; Федушинська, Л. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2007)
Узагальнено результати використання моделей для опису просторової структури та в’язкості дисперсних систем. Показано як можна кількісно оцінити основні параметри комірчастої моделі: загальну кількості місць (розміри комірки) та сили зчеплення між частинками в одиничному контакті. Results of the use of models for description of spatial structure and viscosity of the dispersion systems are generalized. Possibility of quantitative estimation of basic parameters of cellular model is shown: general amount of places (size of cell) and coupling force between particles in a single contact.