Життєвий і творчий шлях Юрія Сергійовича Ліпатова - Нізельський, Ю. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2007)
10 липня 2007 року виповнилося 80 років Юрію Сергійовичу Ліпатову – відомому вченому в галузі високомолекулярних сполук, академіку Національної академії наук України і Міжнародної академії творчості, доктору хімічних наук, професору, заслуженому діячу науки і техніки України, члену Наукового Товариства імені Т.Шевченка у м.Львові, члену Правління Українського хімічного товариства